Saturday, December 10, 2011

mimpi ? betul ke tak ?

hah ! semua dah baca kan tajuk kat atas tuf ! hurmmmm betul ke tak mimpi nih hah ? sebelum tu lupa nak cakap , assalammualaikum , haiiiii follower semua . #walaupun follower sikit jer tapi bautbuat banyak berpuluh ! haha . baru gembira hati nih . :) HAHA ! aku nih asyik gelak jer kan ? aku memang suke gelakgelak nih ~ oke balik pada tajuk kat atas ^ mimpi ? mimpi ? mimpi  ? betul ke ? aku tanye pom sebad aku mimpi sal result exam nih . maklumla tahun ni aku ambik PMR > peperiksaan menengah rendah !walaupun ramai yang taw tapi saja jer tangan nih gatal nak menaip . hee . potong kan ? haha ! hah ! mimpi nih ? aderla satu malam tu aku ingatkan aku mimpi sal laki tu , tapitapimimpi sal result ! hah ! aku pom sekarang berdebar sal result exam nihhh ! harapharap 9A's . semua PMR candidate nak A's kan ? tapi aku mimpi aku cume dapat 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

7A 1B 1C !

ouwh ! nooo . taknak . harapharap la tak betul kan ? ! bia la penat lelah aku kejar masa , kejar tu , kejar nih tahun nih dapat tebus dengan result yang cemerlang ! aku nak sangat 9A's PMR . masa UPSR dah tak dapat 5A's ! doakan aku ye ! harapharap aku dapat . AMIN . oke tu jer nak cakap sal entry kali nihh . sampai sini jer larh entry kali nih . dah tak tahu nak cakap ape . hee . k , baiiii ~




harapharap camni larhh !





gembira !

hey youuu ! yang baru jer follow saya tuf TERIMA KASIH banyakbanyak . saya bukan ape baru jer dalam blogger nih , tak tahu larh sangat ! #bukan tak tahu larh sangat tapi memang tak tahu !  haha ! so , bile followers dah bertambah tuf happy larh kannnnn ! #bukan banyak pom 3 , 4 orang jerrr tuf pom gembiraaa ! wekkks . yang sebad bertambah nih pommm saya join KELAB BLOGGER dalam  mukabuku . haha . kazen yang sugest ! blog saya tak secantik blog korang larhhh ! memang tak cantik pommm ! tak boleh ditandingi dengan blog korang semua larh ~ cutecute cantikcantik , banyakbanyak la ! gembira woo bile dapat tahu sikitsikit tentang blog nihhh . walaupun sikit ! maklumla baru jerr nak terjebak lam blogger nihhh ! nih pom sebad kazen yang buat , yang ajar ! tapi banyak yang buat la ! :) happy wooooo ! thanks a lots Yunie Hudson ! dah la cantik , baik , pandai masak pulak tuf ! saya pomm pandai jugak eppp ! proud be your kazen . suke tolong orang . oke la , cume nak cakap tuf jerrr ! HAHA . gemmbira sangat rasa nihhh , tuf yang uptade entry nihhh . thanks a lots ya ! you follow me , i'll follow you back ! :)



gembiraaa ! :)



Wednesday, December 7, 2011

rindu samaaaa kawankawankawan sayaa !

hey semua . *sper larh semua tuf ? follower pom 7 jerrrrr ! tak per larhh ! . haha . nih semua maklumm yang kiter skrang kan cuti sekolah . ! time cuti nak sekolah , time sekolah nak cuti ! pelikpelik larh kannnn ? tapi memang hakikatnye begitu la . dah dekat sebulan kan kiter olidayyy . jadi , lama tuf weehhh . saya rindu larh samaaaa geng saya ! rindu sangatsangatsangat ! #buat tiga kali sebad kawankawankawan saya ader tiga ! kalau kat sekolah selalu berEMPAT jerrr . jalan pun  macam masuk perbarisan jerr . semua orang pom kenal larh kiter nihhh . pergi manamana MESTI samasama . nama group kiteorang SASA ! sasa nihhh nama singkatan kiterorang ! SUZIE , ATIKAH , SYAFIQAH , ATHIRAH ! haha . lucu kan ? lagi lucu nama group nih dapat masa perbentangan sains . :D . haha . cikgu dekat bilik displin pon kenal kiterorang taw ! bukan pasal displin taw ! pasal kiterorang nihhh jenis gilagila gituf . kalau ngan cikgu roslina tuf tak sah tak suke taw ! lagipom kalau pegi bilik displin ader cikgu tuf panggil kiterorang 4madu taw tak ? hah ! saye taw awak tak tahu . HAha ! *ngekpunyerayat   haha . geng kiterorang nih kan , tak sah kalau tak suke satu hari jerr . ! mesti ader . tambahtambah kalau kene hari yang membuatkan kiterorang jadi gile tak henti larh  jawabnyer ! haa ! satu lagi citer . nih nak menunjuk kan yang kiterorang nih rapat sampai jalan macam berbaris tuf sampai ader budak form4 or form5 jlan blakang kiterorang cakap barissedia ! kirikanankirikanan ~ HAHA ! hurmm , kenangan sentiasa mengiring kiter ! masa sebelum exam tiaptiap hari balik pukul 5 petang . buat study group taw bwah pokok . orang laen balik kiter duduk bawah pokok ! best ! study setengah jam , cakap satu jam ! nih saye nak kanalkan korang ngan besties saya ! #korang ? sape ? macam larh ramai yang nak bace entri nihhh ? follower pom 7 orang jer ! tak per larhhh kan . oke nih nak kenalkan !

first :: suzie syamimi bt sukri ! 

nih larh dy ! cantik kan !

oke ! nih larh yang pertama ! suzie . kiterorang panggil dy suzie . dy nih fotogenik cam aku jugak larh ! tapi dy  lebih sikit la . :) oke suzie jugak macam ketua larh lam geng kiterorang sebad dy banyak cakap sikit ! tak pemalu . jadi klau aperaper dy larh yang depan ! oke , best la kawan yang dy . periang gtuf , tapi klau merajuk masam macam cuka muka tuf ! hee . maap suzie ! dy nih seorang yang pantang dicabar taw . janagn sesekali cabar dy taw , sebad saya pernah kena . HAHA . padam muka saya . 



second :: nur atikah bt azmi ! 
oke ! nih atikah . cute tak ? :)
oke . nih atikah . kiterorang panggil dy tikah ! dy jenis ynag jarang merajuk taw . best kawan ngan dy . perkataan yagn dy gune tiaptiap hari MEMANG ! kalau orang puji jer cakap MEMANG ! haha . nih larh dy . tikah jenis happy gudlucky . suke tolonng kawan . yer ker tikah ? HAHA .

third : nik nurathirah amani bt nik zamri !
oke ! ni tirah . cantik kan ? dy dah berpunyer oke ! jangan ganggu dy . :)

tirah ~ oke , dy nih jenis moodmood skit . kalau mood tak baik jangan ditegur nanti dimakan larh jawabnyer . HAHA ! dy jer lam genggeng kiterorang yang naik motor setiap masa pgy sekolah . tiaptiap hari taw ! adder motor sendiri pulak tuf . saya takder pomm . :'( . tak per , naik motor dy pom jdy larh kan ! hee .


fourth :: nur syafiqah bt hishan !
oke nih pykoh a.k.a saya ! biasebiase jer .
 oke . nih saya . ! saya nih diorang panggil jnis terencat kalau tak makan ubat . HAHA ! tak taw larh nper jdy mcam nihhh . terlampau hyper . HAHA . jnis pemalu kalau tak knal . kalau kenal berjamjam tak henti cakapnyer !:) oke larh tak nak cakap dah , terlebih nati orang cakap perasan pulak . !


#oke ! nih larh besties saya ! saya sayang korang rapatrapatrapat , ketatketatketat ! rindu la kat korang . hope pershabatan kiter kekal hingga akhir hayat ! tahun depan tak taw larh bersama lagi or tidak . takuttakut ader yang pgy sekolah lain larh . semua pandaipandai ~ sedih pulak pikirkan . ! nih ader skit gambargambar kiterorang !




sayang semua !


sukasuki bersama !
:)

Wednesday, November 30, 2011

lama wooo !

haloo ! assalammualaikum ! hyep ! wuhuuuu ~ sihat ker semua ! nih saya nak cite sikit terrr ! jap . aini hari aper ep ? ouwhh ! yesss . hari nih hari RABU ! semalam hari SELASA kan ? nak taw tak ! semalam kan saya pgy klinik gigi ! saya pgy sama mama saya maa ! saya takut pgy sorangsorang maa ! nak taw tak kenapa saya pgy klinik gigi maa ? saya ader appointment maa sama itu doktor gigi maa ! nak taw kanapa  maa ? kena baca lagi la maa ! kalau dah tak nak taw maa , bleyh stop maa . oke . *apa punye ayat , asyik maamaa ! oke . sebenarnye saya pgy klinik tuf ade sebab . kalau tak der , lambat lagi nak pgy la . nih kali kedua pgy sebab hari tu tak sempat . lama woo tunggu bleyh masuk lam bilik tuf ! pgy kul2 kul 4lebih baru siap . okeoke . sebenarnye saya pgy tuf nak buat oppointment nak pakai braces ! taw tak ape itu braces ? itu la pendakap gigi ! hati nak sangat pakai , buka lappy jer tngk youtube sal braces nih . tapi  TAKUT  . ape nak takut kan . relix la . koya ! haha . lamalama tunggu tuf tibela turn saya woo ! sejuk kaki tangan masuk woo ! lepas dy simensimen gigi . mama saya cakap la sal nak pakai ni . minggu lepas pon dah cakap . doktor tu dah taw dah ! doktor tuf baik woo ! masa sy tengah spyspy gigi saya , mama saya cakap ngan doktor tuf . cakap punye cakap saya dengar satu tahunnn lebihhhhh woo baru bleyh pakai . lamaaaaaaaa wooo ! dy cakap orang lain pom lama lagi tunggu woo ! aku pomm . sedih larh woo . lambat lagi ! hurmm . kena sabar larh . nak pakai sangat ! mesti larh . TAK PER AKU TUNGGU ! teruja weh nak pakai sebab gigi saya tak macam gigi awakawak sumua ! oke larh . p/s of da story cume nak cakap lama weeh . setahun lebih lagi baru bleyh pakai . haha ! wuhuuuu ! ngek la !


nih la rupenye ! cantik tak ? haha .

Monday, November 28, 2011

Atuk Dah Balik :)

heyy ! lame kan saya tak tulistulis ni ! tak sempat larh . maklumla orang buzy . HAHA . hurm awak nak taw tak saya rindu larh abah saya . :'( dy  kalau cuti jer WAJIB pgy blajar a.k.a sambung blaja . oke , masuk pada tajuk  balik . ~Atuk Dah Balik~ balik dari mana ? dah sebulan taw atuk saya pgy MEKAH . pgy haji . first time dapat taw atuk dapat pgy haiji gembira woooooo ! nak taw nape sebab boleyh kirim doadoa . lagipom tahun ni kan aku ambik PMR . jadi boleyh la doadoa dapat 9A's . AMIN . hurm masa pgy hantar atuk naik fly kat airpot semua sedih . maklum la atuk pgy lame woo , sebulan . 44hari . sambilsambil tunggu atuk naik fly sempat take some picture . and sebelum atuk dahdah nak naik tuf take gambar atuk . takuttakut rindu la kan . hee :) masa tuf semua nangisnangis . nih gambar masa atuk nak naik fly .




hurm . oke . setelah 44hari atuk pgy sana . tibala masa untuk atuk balik . kite kat sini gembira wooo . tapi dy kat sana mesti taknak balik kan . yerla bukan senang nak pgy sana wooo ! hurm tdy pagipagi lagi bangun . tapi kul 8 baru mandi ! haha . yer larh . nak pgy sambut atuk ni . lepas rindu katakan ! pgy sana lama nunggu weh ! penat lorh . tader kusi . semua kena kebas ! duk kat sana bosan sangat saya snap larh . itukan hobi saya . haha . oke tunggu punye tunggu , ma cakap kapal ayah dah sampai . penat tunggu tufdah takder dah ! hepy ni wehh ! tibetibe nampak atuk woo . saya bukan main suke pgy kt atuk terus salam . cucu yang baik kan ! haha . lepas ambik barangbarang sumua terus blaik la . rumah pulak baru cakapcakap . tapi atuk tak sihat mana ! oke larh dah letih ni . sekian ! hee :)


nih dengan sepupu yang cute !

sepupu yang suke posing !

Wednesday, November 23, 2011

Bosan

Hello ? hurm ? ape ? tak tahu nak cakap ape ? kan ? kan ? arrgg ! hah ! tadi kan ader orang tuf kan , dy kan text saya larh . tapi saya tak suke coz saya suke orang lain . hee . :D XD . lagi lagi . hurm , hari ni kan hari ni kan cerah kan ? oke saya nak p basuh baju . haha . ngekk larh saya nih . 




#hop ni pom nop oyap ! 

Tuesday, November 22, 2011

hurmm .

Hey ! oke . sekarang saya tengah cakap sorang-sorang . haha . :D . yer larh , mana tak yer , tak der pon sape-sape follow blog saya yang *tak seberapa nak cantik nih . kan ? kan ? so , saya cakap sorang jer larh . taperr . luahkan perasaan katakan . hee .


First ,  banyak larh citer , tak taw nak citer yang mane satu nih ! oke , oke . First sal dude tuf . MENYAMPAH rasa . nak ubah perangai larh , sayang awak sorang jer . ishhhh ! tak nak larh ! tak nak ! cakap jer camtuf tapi hakikatnye . hurmm . :p . TAPI kan , TAPI kan , saya ader larh minat dekat dy nihh . MINAT ! wuhuuu . Tapi dy tak tahu . secret-secret gtuf . hee . :)


#sebenarnye saya tak tahu nak tulis ape ?

Sunday, October 30, 2011

Birthday yang membosankan dan menyakitkan hati .

hey , hey , hey . kalau dengar birthday mesti terfikir happy kan , tapi bagi saya TIDAK . *tahun nih larhh . banyak perkara yang tidak diingini berlaku pada diri ini , hishhh nak marah jerrrrr rasa hati nih .


first sakit hati SANGAT-SANGAT coz ader larh sorang dude tuff . bagitaw tuf larh , nih larh . for your imformation hati saya dah tertutup untuk awak ! tak nak ! :'(


second , adik aku yang disayangi #sayang larh sangat , tuff buat hal ~ macam larh dia tuf bos dalam rumah nih . hishh ! aku baru jer nak menikmati makanan *selepas kebuluran , dia cakap tuf larh nih larh , sayang sangat larh kat abang dia tuff . mood nak makan pon hilang larh , then aku masuk bilik tidur lagi bestt . kan ? kan ? kan ?


last , aku ucapkan kat semua yang wish aku thankss , coz wish happy birthday to me :))
#Happy Birthday To Me , Happy Birthday To Me ;))

Wednesday, October 26, 2011

saia cuba jerr ~

assalamualaikummm :) hari nih saia hepy jerr coz dpt buat bloggg ! walaupun saya ketinggalan zaman *yer larh coz sumer owg da buat blog cantik-cantik TAPI saia baru jer dalam berblog nih . :( TAPI takpe saia hepy :D