Sunday, January 29, 2012

HOLIDAY 1 HARI JEEE :)

heyheyhey ! assalammualaikum ~ sihat ? tak sihat ? pegi makan ubat cepat , nanti saya makan kepala awak ! haha . tak laa gurau jee . hee . amacam cuti sekolah ? best ? tak best ? alahh . buatbuat best laa yee . kuikuikui . hee . saya best laa jugak . tapi satu hari jee . *satu hari pom best ? apekejadah laa budak nim / hee . yee laa sebab saya pegi ngan family saya , ngan keluarga cikgu saya . pegi mana ? nak tahu keee ?pegi Cameron Highland jee . *eleh Cameron pom nak heboh ! / bukan heboh laa weh . nak bagitaw jeee . xD hee . kami satu family bangun pukul 5pagi wehhh . awal tuuu . sebab takut sampai lewat kat sana . tuu yang awal tuu . first kiteorang pegi ladang teh . order air tehh 2 teko RM50 wehhh ! mahal siott . dah laa tak sedap . rasa macam nak bom jee kedai tuu ! haissh . kiteorang pom turun kat pokok teh banyakbanyak tuuu . buat ape lagi . tangkap gambar laa . HAHA :D . itu hobi . haha . lepas tu kiteorang pegi kat ladang starwberi laa . makan strawberi weh . kat sana bukan maen manis . sampai rumah masam wehh . itu FAKTA ! haha . nak taw tak ? tak nak taw ? pegi blah laaa . yang nak tahu tuu . mai dekat nak kasitaw nimm . masa kat sana kann parking kat bawah dah penuh , so kene laa naek parking atas ! ATAS . tinggi wehh naik parking die . sampai semua kete kat situ bau hangis sebab kene kawal kete nimm . SEMUA kete ok ! kete saya pom / haha . pastu pegi brincang jalanjalan situu . makan , beli tu beli nimm . kiteorang pomm stop kat kedaikedai tepi jalan tengok ape yang patut . kesimpulannya saya HAPPY ! hee . tapi letih siot nak pegi sana . lama . duk tas kete sampai tak tahu nak watpee . hee . nak text tak tahu nak text sapa . hurmmm / oke laa sampai sinim jee laa . esok sekolah yeee . jangan ingat cuti . hee . k baiii . sayo dop tangkap gambar mano sebab tadop mood mano ! haha .








Tuesday, January 24, 2012

Wahai Homeworkku ! Bersabarlaa

heyy . Assalamualaikum . Salam satu Malaysia :) . kuikuikui . sihat tak ? awakawakawak tengah buat pee sekarang ? *mestila tengah baca blog nim kaan . haha . tak ? ok . saya cume cakap sorangsorang je ^^ . amacam cuti sekolah ? best tak ? ok , saya tak laa best sangat , tapi best laa juga sebab dapat tidur *kroohkrooh . bangun lewat . kantoii . haha . ape punye anak dara laa , tidor sampai bangun pun lewat ! tak laa lewat sangat ok ! pukul 9.30 tuu kompen bangun . ok . back tu the topik . HOMEWORK . yeeee . setiap kali cuti kan mesti cikgu kite kasi homeworh . WAJIB . tapi cuti nim tak laa banyak sangat . sikit jee . sikit pon tak siapsiap lagi . asyik menghadap lappy jee . susah la . sabar laa homeworkku . kejap lagi tuanmu akan pegi siapkan muu . heee . walaupun berat untuk tuanmu pegi siapkan muu . arrggh . oke laaa . byebye . nak pegi siapkan homework yang sikit jee tuu *tipu ok !  





#entry ape laa nimm ? 

Monday, January 23, 2012

                                   


                              Maaf! 
                    Blog dalam proses
                   pengubahsuaian :)

Friday, January 20, 2012

Contest Blog Paling Kemas ~

weeeeee ~ ainim pika nak try join contest laa . tengok semua orang masuk bestt laaaa . nim first time nimm . >< tak taw laa diterime ke takkk . heeee . cube jeeee . kalu tak cube macammane nak tahu kannn .

 jom join samasama ;)

berpisah juaa

heyy ! assalammualaikum peeps . lame wooo saya tak uptade blog nimmm . spider dah buat istana dah kat siinimm -,- awakawakawak sihat tak ? kalau sihat alhamdullilah , kalau yang tak sihat pegi makan ubat cepatcepat ! nanti tak boleh sekolah . padam muke kan ~ haha . ape daaa pikaa nim cuti seminggu laa wehh ! wekkk , boooo sama diaaa . cuti seminggu ? bosan wehhh , homework tak sentuh lagi ! banyak gile kene buat nota , maklum laaa form4 . ambik kauuu . tapi takpeee saya akan BERUSAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH ! yeayyy ~ hee . cuti nim awakawak buat pee ep ? hummm . membosankan . tapi yang seronak nyee cuti nim ade jamuan untuk ex student 3Ibnu Sina 2011 . woooooo . tak sabar . sabar pikaaaa , sabarrr ! huuuuuu . haha . bulan  nim jugak kawankawan saya sibuk check pasal kemasukan ke SBP tingkatan 4  humm ramai jugak laa yang boleh . tapi saya takk . takde rezeki . lagipom result tak gempak mane . yang dapat pegi tuu tahniah epp ! hope tak lupa laa pika yang disini . sobsob :'( . tapi takpe pika still ader kawankawan yang epyepy ! sedih lorhhh ~ tapi takpe demi masa depan , teruskan usaha anda ! lub u kawankawan ! doa la jugak yang katsini ep . kalau panjang umor kite jumpe eppp !  saya belom ade rezeki untuk stay kat asrama . sekian laaa . sedih , and tak tahu nak post peeeee /  bye .





banyak nyee gambar . menunjukkan saya sayang kawan sayaaa ! ;'(

Friday, January 13, 2012

tajuk campurcampur

hey ! assalammualaikumm awakawakawak semuaa ! sihat ke ? saya ? saya tak sihat mane laa . batukbatuk sikit . sikit jee ^^ jangan risau la sayang . hee . nim saya nak cerita sikit sal sekolahsekolah nim . maklum la kan kita semua nim baru je dua minggu masuk sekolah kan . so cerita la sal sekolahh . haha . kat sekolah tuu sya dapat kawan baruu . kawan sekolah lamaa . dia datang sekolah sinii . bertambah laa sikit kawan kat sekolah tu . tapi dia tak sama kelas dengan saya . dia kelas aliran lain . tapi saya nasib baik laa saya tak berpisah dengan geng saya iaitu 'SASA' . yeayyy ! i lub u 'SASA' hee . lucu kan nama group tuu . haha . tapi takperr ia sangat bererti bagi saya . sebad tahun lepas saya habiskan masa dengan diorang jee . dahla tahun lepas kiteorang PMR candidate . dari pukul 7 pagi sampai 5 petang kat sekolah samasama jee . tak pernah berpisahh . jalan situ jalan sini berkepit jee empat orang . sampai ade cikgu cakap kite nim empat madu . haha . dahla cerite pasal tahun lepas . kita cerita pasal tahun 2012 laa . heee . tahun nimm best wehh dapat masuk tingkatan 4 . terima kasih Allah sebab memberi saya pimjam lagi nyawa nimm . syukur . tahun nimm saya dah digelar sebagai menengah atas . alhamdullilah . kalau dah dipanggil menengah atas nimm belajar pomm kene laa atas sikit . payahh woooooo . TAPI saya tak sabar nak belajar subjek yang mencabar nim . insyaAllah saya akan buat yang terbaik . doakan saya ep . tadi kan first time laa kiteorang masuk makmal . maklum laa form 4 nim masa banyak di makmal . haha . yang lucu nye tadi kiteorang TERsalah makmal . TER yee . dah 4 tahun sekolah situ makmal pom salah . hee . masa tuu subjek addmath . kiteorang intaiintai tader orang . kiteorang pegi laa makmal saians . haha . nasib baik abangabang dan kakakakak yang baik hati cakap salah . maluuu ^^ . dia cakap makmal math kat sebelah sana . hee . ape daaa . #sebenarnye kiteorang tak sabar nak belajar addmath and dapat duduk meja depan sekali . heeee . tak pee berebut kearah kebaikan kann ! ok laa . ape daaa saya merepek nimm . dah tak tahu motif entry nim . hee . ok laa pegi duluuu . baiiii . sayang kamu semua . 

i must study hard to get A's
i love study
sayang awak KAWAN .

Tuesday, January 10, 2012

SYUKUR !

heyyy ! assalammualaikum , dan salam satu malaysia ! hee :D . dah berape hari awakawakawak semua mula sekolahh ? mesti best kan ? yang paling best bile dapat kelas baru , kawan baru , cikgu baru dan semua nyer barubaru laaaa kan . haha . hari nim dah tiga hari saya mula sekolah . naper lambat ? ouwhh , kami special sikit bagi form 4 sebab papa si a.k.a pengetua kami bagi cuti . haha . tak caya ? tak caya ? memang tak boleh percaya pom ! sebenarnya saya pom tak tahu kenapa bagi cuti , tapi menurut firasat saya laa , saya yer sebab dia nak buad orientasi untuk form 1 kot . jadi form 4 tader tempat laaa ! hee , menurut firasat jer . haha . oke straight to the tajuk ^ SYUKUR ? nape ? yerr , saya bersyukur sebad hari nimm cikgu dah bagi aliran untuk blajaaa form 4 . jadi saya bersyukur sebad dapat masuk kelas 4 Ibnu Sina , yaiitu kelas aliran sains . hee . yeayy . syukur . dapat jugak blajar subjek baru yang semakin mencabar ! tak sabar rasanye . hee . kawan saya yang 3 orang lagi pom satu kelaas taw ! nasib baik kekal . oke laa , sampai sinimm jer laa . kalau ader paper lagi saya share ep . hee . tak sabar rasa nak blaja . ! :D


Friday, January 6, 2012

wooooww !

heeeeee :) i'm happy todayyy ! yeayy . haha . aper punya permulaan laaa yeee . memang tak patut . btw , i'm happy todap sebad blog saya dah kene makeup samaaa cousinn saya laa . hee . dah lama nak blog cam ginihh , akhirnya dapat . thanks to my cousin ayuni rahim . tapi saya masih tak pandai nak tekantekan situsini takut tersalah kannn ! hah . padam muka . hee . btw , i likeee woo . <3 . and lastly thanks a lot ya yuyunini !


>motif :: sebenarnya nak try create post jer nimm . hee . 


Wednesday, January 4, 2012

oke ! assalammualaikumm :) dah lama kan saya tak post entry kat blog yang MEMANG tak santikk nimmm . cozz aituuu baru jerr happy bloking , stremaxy dah matiii . kene potong itu sama pencuri yang JAHAT ! haha . padam mukaaa . dahhh berabukkk dah nimmm . oke ainimmm nak mulaa dy > yeayyy ! dah nak bukak sekolahh daaaaaaaaaa ~ hee . orang lainn dah 3 hari pgy sekolah . kita duk rumah jerrr . bosann taw tak cikgu ! time kita nal pgy nimm dy kasi cuti , time kita nak cuti dy tak kasii . haishhhh . saya dah tak sabar nak pgy jumpa KAWAN dan blaja subjekk baru nimmm . hee :D . tahun nimmm ramai kawan lame yang sekolah lain nak daftar masuk sinimm ! wuhuuuu . gembira wooo , semakin ramai kawan ! :D . lagipomm sebaik saja masuk pintu pagar sekolah saya dah jadi budak sekolah menengah atas ! wooo . besar daaaaaaaa . TAPI badan tak besarbesar pommm :) wuhuuu . ;) lai satu beg sekolah , kasut sekolah tuff dah tak sabar nak pgy sekolah sama sayaaaa ! wooo , happpy ! lambat nyerrrrrrr ! dahhh tak sabar sangatsangat nimmm . nak jumpa my besties laaa . dulu slalu berkapit jerr 4orangg ! rinduuu ! hee . oke  dah tak sabar nak pgy sekolah ! byebye . pendek jer laaa entry kali nimm ekhhh ! heee .


#ape punye entry laaa kali nimmm :)