Wednesday, August 22, 2012

Hari Raya Aidilfitri 2012 ,

Greeting Text
hii . SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATIN untukk blogger-2 yang awesome ;) amacam raya ? okay ? best ? sunyi ? bosan ? benci ? or pape laaa . hoho , hari nii dah hari raya yang kelima >< *dua hari lagi nak bukak skolah . ohmyyyyyyyyyyy . tidakkkk ! tak puas lagi cuti . btw , andaanda sudah siapkah homework ? saya yakin 95% pelajar-2 masih belum siapkan homework mereka kankan ? haha dah agak . okayy stop pasal homework nanti tak tenang tengok tv kan ? wakakakaka ><

baju raya korang warna ape ? mesti cantik kan ? hoho . saya tahun ni warna grey alaalal coklat gituu ? ade ke ? haha whtever la . HAHA . yang penting saya tak buta warna . raya kedua pulaa bebas . lain-2 semua . lagi pom boy raya kedua dah tak pakai baju melayu dah . pakai jean and tshirt dia . kiteorang satu family raya kat Tanah Merah tahun nii . TM Kelantan oky . petang raya tuu pegi . bukan jauh pom , 45 minit jer dari rumah . hoho dekat kan ? kampung saya dkat jer . yang sbelah mama dkat je dgn rumah . satu kwasan jer . saya taman , umah atok kampung >< *harap faham . HAHA . okay , malam raya kt TM-TanahMerah- best lerh jugakk . dpat tngk kazen yang kecik-2 main mercun a.k.a. bedil . hehe . suke-2 dgn kazen yg sebaya and more laa . ckap itu laa , ini laa . hoho . pagi raya kiteorang makan nasi dagang . mek yang buat . best ! air tangan org tua kan . bnyk penglaman dari kite-2 nii . lepas siap-2 orang lain pegi smbhyang raya . saya ? tahun depan kot >< lepas semua balik tuu kiteorang pegi kubur dulu . baru salam-2 semua . *sesimintakduitraya* haha . saya masih dapat oky >< haha . lepas siap kiteorang pegi beraya rumah jiran-2 . petang tuu kiteorang balik kg sini pulak . kat KokLanas . kat sini ramai saudara-mara blik , spupu pom ramai wooo . lagipom sini maksdara and pksdra bagi duit raya yang merah or kuning . biru ? ohnoo . >< HAHA besar kan .

oky , hari raya kedua pulakk , mama kite ade buat makan-2 sikit . ajak jiran adn sdra mara . ramai laa jugak datang . hehe hapyy . okay la dah lenguh tangan nak menaipnye :/ baii . nah sikit gambar .

my cousin :*

first Eid ;)

raya pertama ><

raya kedua ><

raya ketiga ><

rumah sdra ><

*hari raya mesti wajib ade kenduri >< tak suke . 





Wednesday, August 15, 2012

Setelah Lama Sunyi ><

Greeting Text
haii . Assalammualaikum awak ! okayy dah pakai penutup hidung ke belum ? kalau belum pegi pakai cepat , kalau idop masuk hospital laa kome ! haha . FAKTA nii >< dah lama tak masuk kat blog ni . sihat ke idop dop tahu laaa tu . tapi masih hidup lagi . hoho . selepas dikira ditolak dibahagi , dah sebulan lebih taj update blog ni . lama tak ? haha . lama kan . macam dah kene tinggal isteri dah blog ni . wakakaka :D tapi janagn risau sebab malam nii , dengan hati yang gembira , membara saya nak post jugak something kat blog saya nii . jangan jeles you . hoho . okay stop 'ngabengg' . next paragraph /

hii , amacam puasa sebulan ? penuh takk ? mesti tak penuh punya kalau perempuan tuu . kankan ? kalau penuh , ada something wrong tuu , opsss >< makanan masa berbuka amacam ? best . saya tahun nii biasa-2 jehh . tak macam tahun lepas tiap hari pegi bazar ramadhan beli makanan . tahu nii 3 kali jer pegi . tuu pom dgn kawan . baju raya amacam ? siap ke idop terr ? kalau idop pegi bakar rumah tukang jahit ter . haha :D *what i care , hoho . baju raya saya tahun ni 3 pasang jer termasuk jubah from Mekah yang dibeli oleh pak sedara i laa . tapi raya tahun ni tak semeriah tahun-2 lepas . tak tahu la kenapa . jangan tanya . shhhhhhh .

okayy , jap . sebenarnya niat saya nak update blog nii pasal majlis khatam Quran saya kat SMKKL tahun nii . maklum laa bulan ramadhan kan . hoho . kiteorang sepanjang bulan ramadhan balik pukul 3 . jadi , harini nak raikan laa . hmm , 47 orang rasanya tahun ni pelaajar yang terlibat . masa kat pentas sekolah kan , kite duduk lame , so kaki kite kebas . dah rasa pape pomm . takot wehh . nasib tak nagis jer atas tuu . pastuu kite psing kaki kanan kiri . depan blakang baru okay :D lepas turun pentas kiteorang snap gambar ramai-2 . kat semua sudut ada . hakhak , lepas tuu pegi naik pentas pulak ambik cenderahati . sekolah bagi sejadah , kerepek and Yassin kat dalam beg . lepas selesai tuu kite , suzi *besties kite lettew , and najwa , pagi jumpa nephew cg math kite from London tuu . diaorang 4tahun sekali balik Malaysia and yg lebih tepat lagi Kelantan :D best woo cakap dgn dia . dia tak pandai cakap Malay a.k.a Kelantan , tapi dia paham . so kami speaking la dgn dia tadi . bestt . udahh la cantik , berkenan kome . macam-2 soalan tanya . 
okay ler dah letih doh menaip . nah gambar untuk awakawak . btw , 3hari lagi kan nak raya ? oky , SELAMAT HARI RAYA , MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

my bestie forever and ever :*

HAHA :D 

love this <3

dan ini laa gambar dgn sis yang very friendly . nice meet them :*
yang kiri tuu same age with us :)


bhaiii .