Thursday, November 15, 2012

DAH NAK AMBIK LESEN EK AKU? ^^

Greeting Text
hii. assalammualaikum muslimin dan muslimat, saudara serta saudari yang dikasihi lagi disayangi oleh ibu bapa anda sekalian. haha. bagaimana keadaan saudari hari ni? sihat? sakit? batuk? koma? pengsan? or whatever laa ye. yang sihat tu alhamdullilah. yang tak sihat tuu banyak banyak berdoa dan pesan wasiat dekat keluarga masing masing ye >< sebelum tuu lupa nak ucap SALAM MA'AL HIJRAH 1434H.harap amalan kita kat buku lama diterima. Aminn. bukak buku baru ni hijrahkan diri kearah yang lebih baik. InsyaAllah :D

okayy, kalau saya nak merepek memang tak tersiap laa nak update ni. dari semalan lagi nak update, tapi apakan daya lappy dua dua kene rembakk dekat abang and adik. fuhhh. GAME GAME GAME GAME. -.- takde keje lain. sakit hati akuu. *aku online je memanjang takde dia sakit hati >< haha. ada saya kesah. haha *gelak jahat* okay bila nak start ni?

baca tajuk dulu....... okay dah baca? lesen? haha. tak kusangka tak kuduga. haha. ceritanya bermula begini. abah setiap kali cuti mesti pegi maktab. sambung blaja. hari khamis dia balik laa. tapi haritu*selasa* dia balik sebab abang balik. 'Abah: g g la baco buku undang undang nuh.' 'aku and abang: saling pandang memandang' 'aku: sapo?' 'abah: kakak laaa.' 'aku: hahahahahahahaha.' ''abah: ma takdok oyak ko?' 'aku: takdok pongg' *pergi dapur tanyo ma.* 'aku: ma abah ado oyak ko kat ma suruh kakak baco buku undang undang?' 'ma: ado. buku takdok kae. tu ma dok oyak kakak.' 'aku: masih tersenyumm gembira sukaaaaaaaaaa.' hahahaha. masuk bilik suka sorang sorang. haha. happy la katakan nak pegi ambik lesen ni. haha :D bukan main semangat nak pegi ambik lesen. tanya abah mana buku undang undang nih? nak baca. 'ma: wat abe harituu dia hantar balik laa' 'aku: hmm. okayy'

tapiiiiiiiiii. ku keseorangan. ughhh. tak suka tak suka *gedikk* hahaha. bosann laa sorang sorang ni. takde nak buat 'kecek'. tapi apakan daya. pegi jelaaaa. hmmm. tak sabar ni nak dapat lesen motor. macam macam tanya ma gane bengkel dia. test dia. hahaha. takot wehhh. apaapapunn. harap harap okayy ler esok. pengalaman ni pengalamannn. ^^

nah gambar satu dua ><



motor kesayangan sayaaaa. :* muahhh satu

with my cousin :*


excited ni woooooooo ;D

SALAM MA'AL HIJRAH :* PRAY FOR GAZA :'(








Sunday, November 11, 2012

Pembuka Bicara. Macam Macam Adaaa ;D

Greeting Text
hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii abang, kakak, adik, mek, ayoh, pakcik, makcik, dan semuanyaa. Selamat Malam. haha sebenarnya kan saya boring nii. dah berbulan bulan tak update belog nii. dah nak runtuh dah >< nasib laa baiki kejap tadi. hikhokk. titew guna belogskin jee. tak pandai nak buat sendiri *ayat bajet* haha. ek, awak semua amacam cuti? best takk? *baru je start cuti dah tanya -.-

haha, ekk bulan OKTOBER dah lepas dah kann? rindu saat saat ituu. tahun depan tak tahu laa sempat lagi ke tak sambut lagi. this is my birthday. so far happy laa birthday tahun ni :D banyak laa jugak dapat hadiah dari parents, besties saya Tirah and Tikah,and my lovely two beautiful girls. Tyrah and Qilott. jyeayy. saya happy dpt kenal diorang. awlays happy yowwww. diaorang pegi kelas saya pagi tuu semata-meta nak bagi hadiah. sumpah tak terfikir langsung diaorang nak kasi gift tu kat saya. :') happy you! thanks yooww adik-adikku. LoveYouMore :* kiss sikit. ni hadiah yang saya dapat ><


and bulan tuu jugak saya exam. hmmmmmm. manyak susah maa. first time exam ikut format SPM sebenar. banyakk ter soalan. satu satu subjek dua tiga paper. and start tahun nii batch kami jawab format baru. Sejarah kertas tiga babe. boleh tengok buku teks. happy ni. tapi susah laaa jugak. *tak sabarr nak tahu result laa* haha. so far aku happy sangat sebab kertas satu fizik aku dapat 37/50. hahahaha. happy niii ^^ and kertas lain tak tahu lagi. hmm. harap harap tinggi laa. Aminn! 

meeeeeeeeeee. *kenyit mata*


and skarang ni jugak senior senior kita exam kan? SPM tuu wehh. fuhhh tahun depan aku pulak. sooooooooo nervous wehh --' ilmu tak cukup lagi ni nak jawab exam tahun depan. susah pulak tuu. ughh. thinks positive pykaa. you can do it. jyeayyyy! haha. for abang abang and kakak kakak tuu. good luckk. all the best. hope dapat straight A's for you, and all. i'm also proud with you. hihi. if you get more A i want to get more than you. take thissssssss! *ohmyenglish* InsyaAllah. i will try :') and tahun depan diaorang dah tak jadi pelajar sekolah. mesti sedih kan kena berpisah setelah 5 tahun bersama. ughh. tak nak ia berlaku tahun depan boleh? sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :"( kenangan bersama, makan minum bersama, belajar bersama, pergi makmal bersama, kena marah bersama. hmmmm. akan merindui saat itu. *macam aku pulak yang nak berpisah tahun ni*

okayy, dah letih typinggg. dua hari sebelum cuti sekolah, saya and the geng tolong cikgu cop buku tekss. best la jugak dari duduk dalam kelas tuu >< hikhokk. luangkan saat saat akhir dgn besties sebelum cuti. baguss kan. haha. okay, laaa. hope awak yang cantik lagi menawan happy berholiday. *titew duduk rumah jee, ayah titew sambung belajar. puiiii. bajet* haha
-kamera tak semahal awak. tersalah setting jadi la macam ni -.-' huh-

my ohsem friend

always bergambar dimana-mana

takut tak? takut tak? haha

boys kelas akuu -.-

kat bilik spbt

makmal biologi ><

kawan saya yang paling berani :D

SELAMAT MALAM AWAK. AKAN MERINDUI KAMU <3